Sunday, April 28, 2013

Minu mõted hackeritest

Artiklis "How To Become A Hacker" kirjeldatud hacker tundub mulle nagu human 2.0 olem. Ta on pädev, vaba ja armastab vabadust, jagab oma teadmised ja töö tulemused tasuta ja elab probleemide lahendamise nimel. Tundub, et meie maailm oleks ainult parem kui selliseid inimesi oleks rohkem. Hackerite filosoofia meenutab mulle väljendit "Happiness is not a goal, it's a process". Hackerid täidavad oma olu püsiva enesearenguga ja probleemide lahendamisega, mis on nende protsess.

Väga huvitav oli lugeda hackerite hobidest. Artiklis mainitud hobid (zen, muusika, karate) õpetavad inimesi paremini arusaada ja kasutada oma keha ja vaimseid ressursse, nagu Linuxi kasutamine õpetab meid paremini arusaada arvuti opsüsteeme.

Lõpuks tahaks öelda, et artiklis kirjeldatud hacker meenutab väga palju klassikaliste detektiivide geniaalkangelasi. Näiteks Sherlock Holmes, kes terve oma elu lahendab probleeme ja mõistatusi, õpib uusi teadusharusid, tehnoloogiaid, mängib viiulit, tegeleb meditatsiooniga, oskab paljusid võitluskunste. Ma arvan, et selline kangelane on päris hea eeskuju.

No comments:

Post a Comment