Sunday, May 5, 2013

Developing Apache or PostgreSQL

Apache Web Server ja PostgreSQL projektid on tõsised open-source tegelased, Apache on alus 65% veebisaitide jaoks. Nende projektide lähenemine arendamisele on sarnane, samas on üks väga tähtis erinevus.

Mõlema projekti arendus-seltskonna tuumak on mailing-listid. Selle lugemine ja diskussioonides osalemine on ülitähtis. Apache juhul kehtib nö "Meritocracy" ehk arendajaks saab see, kes on seda väärt. Et liikuda hierrarhias edasi, sa pead tõestama et saad hakkama ja oled seda väärt. Kõik algab maili-listingust, teiste arendajate muudatuste testimisest, debugimisest jne. Lõpuks kui arendajate seltskond tunnistab, et sa oled väärt, sinu abi hea meelega võetakse vastu ja sa saad teha comiite koodisse.

PostgreSQL suurim erinevus on see, et teha muudatusi koodis ja neid edastama kinnitamiseks võib igaüks. Muidugi peab muudatused kooskõlastama seltskonnaga, milleks on jälle mailing-list väga mugav. Kui sa ei ole nö "commiter"  siis sinu pakutud muudatust ehk patch-i testitakse, kontrollitakse jne, ning alles siis vastavate õigustega comitter kinnitab ja juurutab sinu muudatused. Kui sa oled tunnistatud tegutseja ning oled piisavalt palju panustanud projekti, siis saad comitteri staatust ning sealt hakkavad asjad edenema sinu pädevusele vastavalt.

No comments:

Post a Comment