Sunday, May 19, 2013

Veeb ja sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta pärast.

Minu tuleviku visiooni järgi sotsiaalne tarkvara ja veeb muutuvad funktsionaalsuse suunas, ehk inimesed hakkavad looma mitte ainult pilte ja tekste sotsvõrkudes vaid ka muid väärtusi. Sisuliselt iga nutitelefon hakkab täitma rohkem ja rohkem funktsioone, selle poolt korjatud info hakab aitama sinu sõpru valikutes, vaadates seda, mis valikuid tegid sina. Üks hea näide on Waze: navigatsiooni-sotsvõrk.


Veebis pakutavad teenused kindlasti muutuvad targemaks ja inimlikumaks. Google hakab sind rohkem mõistma, mitte ainult võtmesõnu otsida. Muusika ja filmide portaalid ennustavad rohkem ja paremini mis album või film on head just sinu maitse järgi, vaadates muuhulgas ka sinu sõprade valikuid.

Google Glass on täitsa omaette arengusuund, mis püüiab teha loomuliku liidest inimese ja arvuti vahel. Täiesti võimalik, et varsti tuleb sinu autosse oma "Jarvis", kes kasutades kiiret 5G internetiühendust omab korraga terve data-centri võimsust ja funktsionaalsust. Veeb hakab juhtima meie autosid, aidata igapäevaseid valikuid teha (need samad väikesed rasked valikud, kas kana burger või bekooni, jäätis või tort, Resident Evil 25 või Star Wars 8 :) )

No comments:

Post a Comment